Wiele osób przechodzi obecnie trudny czas. Zmagają się ze wzrostem cen, brakiem pracy lub jakimiś innymi problemami. W takich sytuacjach dobrze jest mieć pewien plan działania, który pozwoli nam zmniejszyć wydatki i żyć bardziej oszczędnie. Jednym ze sposobów na to jest stosowanie tak zwanej kuchni kryzysowej. Menu kryzysowe to nic innego jak rodzaj diety, w której ogranicza się spożycie mięsa i produktów nabiałowych. Zamiast tego stawia się na warzywa i owoce, a także produkty pełnoziarniste. Dzięki temu można znacznie zmniejszyć swoje wydatki, a przy okazji poprawić stan zdrowia.
Oczywiście nie oznacza to, że całkowicie musimy rezygnować ze spożywania mięsa czy nabiału. Możemy je jeść, ale powinniśmy ograniczać ich ilość i starać się jeść je tylko raz lub dwa razy w tygodniu. Warto też pamiętać o tym, że istnieje wiele roślin strączkowych, które są bogate w białko i mogą być dobrym substytutem mięsa.
Kuchnia kryzysowa Paweł płaczek
W środę rano Paweł płaczek (35 l.) Został przywieziony do szpitala z objawami klinicznymi grypy. Jest to pierwszy przypadek wirusa SARS-CoV-2 wśród personelu medycznego w Wielkopolsce. Paweł płaczek pracował jako lekarz na oddziale ratunkowym w szpitalu w Koninie. W środę rano, po przyjęciu trzech pacjentów ze stanem podgorączkowym, sam zgłosił się do szpitalnej izby przyjęć ze stanem podgorączkowym i kaszlem. Został skierowany na oddział zakaźny.
Do tej pory nie wiadomo, skąd się wziął virus u Pawła płatka. Wiadomo natomiast, że ostatnio przebywał on na urlopie we Wrocławiu i miał kontakt z rodziną oraz znajomymi.
Kuchnia kryzysowa – Jak przetrwać kryzys?
W jaki sposób kryzys może wpłynąć na nasze życie?
Jak możemy sobie radzić w czasie kryzysu?
Czy istnieją jakieś sposoby na przetrwanie kryzysu? Jak możemy sobie poradzić z kryzysem finansowym?
Kuchnia kryzysowa – Jak zrobić płatki Paweł?
Kuchnia kryzysowa Paweł płaczek to prosty przepis na pyszne i sycące śniadanie. Wystarczy ugotować jajka na twardo, a następnie zmielić je wraz z masłem i mlekiem w blenderze. Dodaj do tego płatki owsiane, a następnie blenduj całość na gładką masę. Podawaj z jogurtem naturalnym lub owocami.