JADŁOSPIS

 

 

JADŁOSPIS 

 

Poniedziałek 01 04 2019

Zupa z kapusty białej ( 9 )

Spaghetti ( 7,9 )

Makaron ( 1,3 )

Kompot

 

Wtorek 02 04 2019

Zupa z soczewicą ( 9 )

Udziec z kurczaka

Ziemniaki

Marchewka z groszkiem ( 1,7 )

Soczek

Deser ( 7 )

 

Środa 03 04 2019

Kalafiorowa ( 7,9 )

Kotlet schabowy ( 1,3 )

Ziemniaki

Kapusta zasmażana ( 1,9 )

Sok pomarańczowy

 

Czwartek 04 04 2019

Gulaszowa ( 1,3,9 )

Filet z indyka

Ziemniaki

Sałata ( 10 )

Kompot

Deser ( 1,3 )

 

Piątek 05 04 2019

Jarzynowa ( 7,9 )

Łosoś pieczony ( 4 )

Kasza bulgur

Bukiet warzyw

Soczek

 

 

INFORMUJEMY ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE ZE WZGLĘDU

NA NIEPRZEWIDZIANE OKOLICZNOŚCI W DOSTAWIE

 

INFORMUJEMY ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE ZE WZGLĘDU 

NA NIEPRZEWIDZIANE OKOLICZNOŚCI W DOSTAWIE 

*POGRUBIONĄ CZCIONKĄ OZNACZONO ALERGENY, NATOMIAST W NAWIASIE NR ALERGENU WYSTĘPUJĄCY W JADŁOSPISIE WG ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 W ODNIESIENIU DO SKŁADNIKÓW OBECNYCH W ŚRODKACH ŻYWNOŚCI 

Oznaczenia alergenów:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty pochodne.

6. Soję i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy - tj. migdały, orzechy- laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 w produkcie gotowym do spożycia.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.